Ofte Stilte Spørsmål

E-postvedlegg

Ofte Stilte Spørsmål

Når er du født?
11. mai 1949.

Har du barn?
To barn, født 1982 og 1992.

Er du gift?
Nei.

Hvor mange bøker har du skrevet?
Pr. i dag, januar –07, har jeg gitt ut 7 bøker. Se for øvrig ”Bøker” annet sted på siden.

Har du søsken?
Nei.

Er det morsomt å være forfatter?
Ja. Men det er som med alle andre ting som høres morsomt ut; noen ganger er det ikke så morsomt. Når man sliter med noe og ikke syns at man får til ting, er det selvfølgelig kjipt. Det kan også være mye mas. Diskusjoner med forlaget, prøve å få publisitet, gjøre avtaler, møter, drive med kontorarbeid, finne stedene man skal til, telefonere og skrive mail, kjøre nokså mye bil … kort sagt en vanlig jobb? Ikke helt likevel, for jeg vet at jeg er veldig heldig som får lov til å skrive. Og det er usannsynlig morsomt når jeg synes at jeg får til noe. Men det er det vel i alle jobber?

Hvordan får du ideene?
Hvor ideer kommer fra, har mennesker spurt seg om til alle tider, og svarene har vært svært forskjellige. Johan Sebastian Bach skrev under alle sine komposisjoner: ”Æren er Guds alene.” Han mente altså at ideene kom ovenifra, og at han selv nærmest bare skrev det ned. Faktisk har store vitenskapsmenn vært inne på forklaringer som likner Bach sin. Blant annet Enstein har forklart at de helt store gjennombruddene fikk han på tidels sekunder da ideene liksom bare falt ned i hodet på ham. Mange andre har sagt liknende ting, og ingen av dem har ikke uten videre vært villige til å kjøpe den fornuftsmessige forklaringen. Som er at hjernen vår (på mystisk vis?) jobber på egenhånd og kombinerer ting vi har tilegnet oss. Selv er jeg ikke så sikker. Og dette er slett ikke så enkelt som man kan komme til å tro med en gang. For eksempel kan jeg nevne at det vi kaller bevisstheten vår, for tida et stort problem for vitenskapsmenn, idet vår egen bevissthet i høyeste grad kommer inn, for eksempel i fysikken, når beregninger og teorier begynner å bli skikkelig avanserte. Og man vet ikke hva bevissthet er. Det som er sikkert er at ideer kan komme brått på, og når man minst venter det. Da jeg var liten gutt, var det å dagdrømme nærmest et skjellsord (Man skulle jobbe og ikke tøyse). Nå har man oppdaget at når man dagdrømmer, aktiviserer man en del av hjernen som jobber ti tusen ganger fortere enn den ”bevisste hjernen”. Jeg har noen ganger, og ofte med hell, bevisst prøvd å dagdrømme om noe jeg holder på å skrive, gjerne liggende på senga. I det hele tatt bruker jeg senga en del, til å ta små pauser, og da både hviler jeg og tenker på det jeg skriver. Jeg jobber mye ikke-metafysisk også. Jeg leser, intervjuer og driver annen research; reiser til steder og sånn. Så ordner hjernen resten, uavhengig av om hjernen skulle vise seg å være en tenkende computer - eller tvert imot en radiomotaker for beskjeder fra steder vi ikke vet om.

Hva er morsomst av å spille og å skrive?
Det har jeg prøvd å finne ut også, og jeg har ikke klart det ennå. Jeg liker altså begge deler, og jeg liker veldig godt å variere det. Noen ganger går skiftningene bra, andre ganger kommer alt oppå hverandre og jeg får altfor mye å gjøre, og jeg føler meg teit som liksom skal gjøre alt, og tenker at nå MÅ jeg bare velge. Men jeg vet ikke hva jeg skal velge, så når situasjonen blir litt mer ryddig, fortsetter jeg som før.

 • ArnemedEpiphone.jpg
 • SKJEGG.jpg
 • Enhelttilfeldigkrimlisteplakat4.jpg
 • UtenforBlitz2.jpg
 • Browbeats.jpg
 • 1Enhelttilfeldigforbrytelse.jpg
 • Gardermoen2405.13.jpg
 • ATArekkverkhyopplstred.jpg
 • 80s'Welove.jpg
 • Arne1.jpg
 • Arnetarimotpressen.jpg
 • ATAakhyopplst.jpg

Blogg

 • Hysetryne
  HVORFOR HYSETRYNE?

  Noen ganger starter prosessen med et kunstnerisk verk med et TEMA (For eks: Nå skal vi lage noe om USAs overgrep i verden). Andre ganger kan det starte med en story (for eks: Tante Gøril finner plutselig ut at hun skal melde seg ut av syklubben og i stedet rane ADELE kjolebutikk (butikken for voksne og unge kvinner)).

  Skrevet på onsdag, 20 november 2013 18:43 Les mer...
 • Muffe 4 - Djevel i forkledning

  "MUFFE 4 - DJEVEL I FORKLEDNING" kommer 28. september!

  Skrevet på onsdag, 21 august 2013 14:12 Les mer...
 • I Vinden

  Se Missing Links nye video I Vinden på Youtube!

  Skrevet på onsdag, 22 august 2012 12:53 Les mer...
 • MUFFE 3 - SKODA OCTAVIA COMBI!

  Bok eller lydbok lest av forfatteren

  Skrevet på søndag, 22 august 2010 12:40 Les mer...
Flere blogg innlegg